Tredjeplass til Tobias i Norgescupen.

Tobias Alstad fortsetter å prestere på høyt nivå i o-løypa. På mellomdistansen i dagens Norgescup-løp i Lierbygda, ble det en flott 3.plass. Nydalens Kornelius Krizsat-Løvfald, som vant NM-distansen i går, tok seieren i H 17-18 også i dag. Morsomt for Tobias var det at kameraten Martin Vehus Skjerve fra Verdal OK delte tredjeplassen med han i dag.  Guttene var 2,44 fra seier i klassen.

Tobias startet dagens løp veldig bra, og ledet etter de fire første postene.

– Jeg gikk hardt ut, ja.  Beina var overraskende fine etter kraftanstrengelsene i går. Men så tok jeg et dårlig veivalg til femteposten.  Tapte litt for mye der, samtidig som det kom en følgebom på den neste posten, og en stor feil på den niende. Jeg tenker nok i ettertid at jeg løp litt for fort i dag. Burde kjørt med litt mer sikring.

I damer senior klatret Eirin Svanøe-Hafstad noen plasseringer i dag i forhold til i går.  Men med 11.plass var Eirin likevel ikke fornøyd.

-Jeg var dyktig sliten etter i går. Det gikk ut over o-teknikken i dag.  Det ble for mye dårlig retningsløping og for dårligere gjennomføringer for min del.

Dette er typiske tegn når løperne har fått for lite konkurransetrening. Så da passer det bra at Frol og Freidig skal ha felles NM-kickoff-samling kommende helg.  Med fokus på NM-helga som kommer i september.

Eef van Dongen deltok også på dagens mellomdistanse. I meget uvant terreng løp hun inn til en 24.plass.  Isak Bergset merket også problemet med lite konkurransetrening i dag. Når kroppen spilte mye bedre på lag enn i går, var det det o-tekniske som sviktet.  Da ble det 19.plass.  Og Simon Jakobsson ble nummer 31. Disse løperne kommer mye sterkere tilbake utover i høstsesongen.

Tobias knipset noen bilder av våre løpere før egen start:

..mens Simon knipset dette bildet der arrangørene feilplasserte Tobias på resultatlista i første omgang.