NM-sølv til Tobias.

Tobias Alstad løp inn til sølv under dagens NM ultralang distanse. Gratulerer! (Arkivfoto fra NM 2019)

Det var en meget fornøyd Tobias som rapporterte etter løpet:

-Jeg har ingen postbom i dag.  Men er usikker på om jeg tok det riktige veivalget på langstrekket. Jeg er veldig fornøyd med løpet og orienteringen min.  Så får jeg se om jeg kanskje kunne gjort noe annet på det lange strekket mellom post 5 og 6. Det var 25 varmegrader og kokvarmt under løpet, så dette ble tøft.

Løypa som H 17-18 skulle gjennom i dag var på over 14 kilometer. I luftlinje. Med andre ord en skikkelig styrkeprøve for ungguttene. Kornelius Kriszat-Løvfald fra Nydalens SK vant tre og et halv minutt foran Tobias.  Martin Vehus Skjerve fra Verdal OK ble nummer 5, drøye seks minutter bak Tobias.  Arrangørene har ikke fått fram strekktider enda, så det er vanskelig for Tobias å vurdere det omtalte langstrekket.  Men fornøyd med sølv, det var han så absolutt.

Dagens uheldige ble for oss Isak Bergset.  Til tross for en kranglete mage underveis, var han godt inne blant de 10 beste i seniorklassen hele løpet, og lå an til en meget fin plassering.

-Nest siste og siste post lå begge inne på arena, med postene ring i ring på kartet. Jeg så ikke dette, og stemplet ikke på siste post. Dermed gikk jeg glipp av en 8. eller 9.plass.

Dette må være sure greier for en løper som har kjempet med magen og dårlig dagsform i 23,2 kilometer i varmen.  Men Isak gledet seg likevel over sin tekniske gjennomføring av NM-konkurransen.

-Selv med lite trøkk i beina i dag, ser jeg at jeg holdt distansen godt sammenlignet med de andre. Teknisk var det i grunnen et veldig bra løp. Hadde kroppen spilt på lag i dag skulle jeg nok sparket enda bedre fra meg.

Og en optimistisk Isak håper at det skal skje når NM-uka i Trøndelag starter senere i høst.

Erin Svanøe-Hafstad løp inn til en hederlig 14.plass i damer senior. Damenes løype var på 16,2 kilometer.

Simon Jakobsson måtte bite i det sure eplet og bryte på dagens kraftprøve.

-Jeg fikk voldsomme kramper i beina tidlig i løpet i dag. Jeg forserte et stort stup, og etter det var beina ikke samarbeidsvillige.  Jeg prøvde å fortsette, men et idiotveivalg senere gjorde at jeg fant det lurest å avslutte.  Surt med et slikt løp i det som var sesongdebuten for 2020-sesongen.

Synd for Simon, som har fått forberedt seg veldig godt til den sene sesongstarten, og var i meget godt slag dagene før NM. Andrine Benjaminsen fra Lillomarka vant damer senior, mens Jon Aukrust Osmoen, Nydalens SK, vant herreklassen.

O-helga i Lier fortsetter med Norgescup mellomdistanse i morgen.