Magnus nummer 6 i Hovedløpet.

Magnus Alstad løp inn til en flott 6.plass i Hovedløpets langdistanse i går.  Dermed føyer han seg fint inn på lista over gode HL-prestasjoner av Frols løpere opp gjennom årene.  Magnus konkurrerer i 15-årsklassen.  Ådne Krogstad Stendahl i H 16 løp inn til 21.plass.

  Ådne og Magnus.

Magnus forteller at han hadde taktikken klar før start.  – Vi visste at det ville være vanskelig orientering her i Østmarka. Derfor satset jeg på sikre veivalg, og å ha full kontroll hele veien.  Det fungerte godt.  Bortsett fra en liten bom på femteposten ble det et feilfritt løp.

Magnus ble nummer 8 på Hovedløpet i fjor, så dette resultatet pyntet han på i år.

Magnus har stemplet på siste post, en snødunge fra det nye innendørs skianlegget like ved arena i Lørenskog

Ådne hadde fått med seg at det ville bli en krevende løype i eldste klasse.

-Derfor bestemte jeg meg på forhånd å løpe litt roligere enn det jeg bruker å gjøre, og kjøre sikre veivalg på sti.  Jeg fikk noen småbommer likevel, og en litt større en.  Jeg er ikke helt fornøyd, men det ble greit likevel.

I dag ble det konkurrert i sprint.  Magnus ble nummer 13, mens  Ådne var en av mange som ble diskvalifisert.

-Jeg vet at jeg var på alle postene, sier Ådne. -Og jeg sjekket at det blinket på hver stempling.  Likevel er jeg ikke registrert på post 7. Det er litt surt.

Hovedløpet fortsetter med O-Landsleiren fra i morgen.  Neste år er det Frol som skal arrangere Hovedløpet og O-Landsleiren.  Derfor er Jo Langøygaard, Ulf Forseth Indgaard, Lena Alstad og Heidi Krogstad Stendahl på plass i Lørenskog for å lære av årets arrangement.

Bilder fra Lena og Heidi.