Tobias suveren i Førde

Fjord-O, med sine 600 deltagere, ble sparket i gang i Førde i dag. Ut fra Corona-situasjonen kan det godt hende at dette blir et av landets størst o-løp i år.  Arrangørene måtte stenge påmeldinga lenge før alle fikk meldt seg på, for å kunne handtere alt etter forskriftene.  For å greie det foregår starten i de forskjellige klassene over mange timer hver dag.

En tropp frolinger er også på plass. Og Tobias Alstad satte sine konkurrenter skikkelig på plass i dagens løp. En seiersmargin på nesten 14 minutter i H 17-18 er ikke hverdagskost.  Ut fra dette hadde han nok passet bedre inn i eldste juniorklasse akkurat nå. Det er godt å se at sommertreninga har gjort godt.

Kilometertida til Tobias er faktisk bedre enn Olav Lundanes sin tid i seniorklassen.  Men Tobias er raskt frampå og forteller at hans løype var en del snillere enn seniorenes…  Og selv om seieren var soleklar, mener Tobias det er mer å forbedre fortsatt.  I dag hadde han et par sleiver som kostet rundt 30 sekunder.

Isak Bergset , stinn i kroppen av mye trening, løp godkjent i seniorklassen.  Det holdt til 7.plass, 4,46 bak Olav Lundanes.

Øvrige resultater finner du her: resultater

Fjord-O fortsetter i morgen

Ådne Krogstad Stendahl nr 9 i H 15-16

…mens Magnus Alstad ble nummer 14 i samme klasse.

Isak Bergset til siste post.

Jonas Alstad i fint driv.

 

Bilder fra Rolf A.