Ane Kjerstine på plass i Kina.

Tirsdag reiste Norges tropp til Verdenscuprunden i Kina fra Gardermoen. Nesten ett døgn senere var alle på plass i Guangdong-provinsen langt sør i Kina. Ikke langt fra Hong Kong.  Eneste representant fra Frol i denne runden er Ane Kjerstine som er i støtteapparatet rundt løperne.  Hun rapporterer at det er mye å henge fingrene i.

-Noe av det første som møtte oss da vi ankom hotellet vi bor på, var en diger slange i trappa. Litt ubehagelig, for den var av det giftige slaget. Og så langt sør som vi er så er det veldig varmt her.  Det ligger rundt 32 grader.   Jeg prøver å holde styr på damelaget, er sjåfør, ansvarlig for maten, og ellers alt mulig.  Det er litt spesielt med maten her, da vi ikke tørr å la løperne spise storfe og gris. Og jeg har heller ikke tilgang til eget kjøkken slik at jeg får laget all maten selv fra grunnen av.  Så vi har spesialbestilt mat fra hotellets kjøkken på forhånd.  Vi opplever mye nytt, kan du si. Denne Verdenscuprunden består av sprint, mellomdistanse og sprintstafett.  Vi har trent i mange småbyer til nå, og vi opplever litt andre forhold enn det vi er vant til hjemme.

Godt humør i damelaget

Lørdag er det klart for mellomdistansen. Søndag er det sprintstafett, mens det skal løpes individuell sprint på tirsdag.

Løperne er veldig spente på terrenget for mellomdistansen.  De svenske løperne testet et tilsvarende terreng i dag. Det kan du lese om her. Reportasje i orientering.no her.

Har du tilgang til kinesisk TV, så sendes alle konkurransene der.