Sterkt av Yngve i Blodslitet.

Yngve Skogstad ble nummer 3 i Blodslitet på lørdag, etter å ha ledet det meste av fellesstartløpet ultralang distanse. For langt er dette internasjonale løpet i Fredrikstad. Ikke mindre enn 23,5 kilometer i luftlinje i år.  Yngve var offensiv helt fra starten.  Etter en drøy halvtimes løping gikk han opp i tet. Da ble han og Jon Aukrust Osmoen, Nydalens SK, liggende sammen i ei tetgruppe.  Ti minutter senere rev Yngve seg løs, og lå jevnt over rundt 10 sekunder foran Osmoen i løypa i rundt 20 minutter.  Etter to timers løping var tetgruppa utvidet til 3 løpere. Da hadde Emil Svensk fra Stora Tuna blandet seg inn i kampen om seieren.  Disse tre løperne kjempet “side om side” til det var igjen 2 poster, og løpstida nærmet seg 2.45.

-Da måtte jeg gjøre noe annet enn de andre to, sa Yngve etter løpet.  -Jeg så det ville bli en sluttspurt til slutt, og det hadde jeg ikke noe stort ønske om.  Derfor tok jeg sjansen på et annet veivalg enn de to andre, i håp om at det kunne gi meg en luke.  Dessverre lyktes jeg ikke med det, så jeg måtte ta til takke med tredjeplassen.

Løpet til Yngve, og resultatet, er meget sterkt. Å styre Blodslitet på denne måten gjennom mye av løpet skal det enorm løpsstyrke til for å gjennomføre.

Osmoen vant til slutt ett sekund foran Svensk.

Tobias Alstad skulle i juniorklassen forsøke å forsvare det gode resultatet fra NM natt.   Men en bom på 7 minutter på førsteposten satte en effektiv stopper for det.  Denne posten passerte han nesten sist.  Dermed ble resten et løp i ensomhet i 16 kilometer for Tobias.  Men gutten gir aldri opp, så han løp seg opp nesten 30 plasser, og ble til slutt nummer 6.

Se reprise av TV-sendinga her.