NM-gull til Tobias

Tobias Alstad (bilde fra Jukola) har i høst gått fra den ene pallplassen i et NM til en annen. Få dager etter at han tok bronse i terrengløps-NM, løp han sent i kveld inn til gull i NM nattorientering i Rælingen.  Hele klubben gratulerer!

Arrangementet, med fellesstart,  ble på nett en rotete affære, med meldeposter som ikke fungerte og massediskvalifikasjon av løpere etter målgang.  Heldigvis fikk man orden på resultatene etter hvert, og kunne utrope Tobias som Norgesmester i yngste juniorklasse.  Via GPS kunne vi følge Tobias sitt løp gjennom natta, med en gedigen bom på førstepost, for så å kjempe seg inn i løpet igjen.  Det var først helt på slutten at han gikk opp i teten og spurtbeseiret Vegard Kittilsen fra Freidig.

-Jeg har sett på strekktidene nå etter løpet, sier Tobias.  – Jeg ser at jeg nesten var sist på den første posten. En forferdelig dårlig åpning. Men fra den tredje posten og inn har jeg løpt klart raskest av alle. Løypa var nesten 7 kilometer, så jeg hadde tid til å komme meg inn i det igjen.  Mot slutten tok jeg igjen grupper med de jeg regnet med var de beste i klassen. Jeg løp fra dem, og da jeg stemplet likt med bare Vegard på den siste posten visste jeg at jeg ville komme først i mål. Han skal jeg slå i en spurt, smiler Tobias, som har løpt på seg bøttevis med selvtillit i høst.

Tobias vant til slutt med gode 17 sekunder.

Stian Sundsvik og Isak Bergset viste solid høstform blant seniorene.  Stian var hele løpet med langt framme.  Til slutt ble den en fin-fin 5.plass, mens Isak ble nummer 12.  Simon Jakobsson måtte gi seg tidlig i løpet. Et ribbeinsbrudd var ikke det beste å dra med seg rundt hele løypa.

Følg Tobias sin vei til NM-gull her.

O-sesongen avsluttes til helga.  Da er det klart for Blodslitet i Fredrikstad med Tobias og Yngve på startstreken.