Norsk O-Festival sprint.

Et lite tilbakeblikk på første dag av Norsk O-Festival på Oppdal med Spkl Freidig som arrangør.  Paul viste hele O-Norge at kanonetappen i Jukola forrige helg ikke var en tilfeldighet.   Paul knallet til med andreplass blant eliteherrene, etter å ha ledet sprinten på alle meldeposter.

– Det ble en feil helt på slutten, fortalte Paul.

-Farten var rimelig stor, for formen var like bra som under Jukola. Og plutselig oppdaget jeg at jeg var på vei til feil post.  Jeg tapte rundt 30 sekunder på denne feilen, så da er det surt å komme 7-8 sekunder for seint til å vinne min første Norgescup-seier.  Men andreplass er også ganske greit..

Flere lagkamerater fulgte fint opp. Martin t.v. på bildet ble nummer 4, Jo nummer 5, Ulf nummer 7 og Lars nummer 13.  Og blant dameneeliten ble Eirin nummer 12.  Det er hennes beste plassering i Norgescupen så langt.

Komplette eliteresultater her.

Maren, Eirin, Kajsa Stina og Mathilde sjekker siste nytt.

Marita, June, Iselina og Linnea hadde fine dager på Oppdal.

Hos de som ikke løp i eliteklassene, var det Kristian Opsahl Bredesen som fikk best resultat.  Han ble nummer 4 i H 21.  June Munkeby løp også veldig godt, og ble nummer 10 i D 15. Det samme kan vi si om Mari Kilskar Grevskott som fikk samme plassering i D 16. Magnhild Forseth og Kine S S Sandstad kom også på tiendeplasser, hhv i D 60 og D 21. Magnus Alstad viste også god form med å bli nummer 11 i H 11-12.  2000 løpere stiltre til start hver dag i O-Festivalen.   Fredagens sprint var en skogssprint, noe som er en sjelden sprintvariant.  Vanligvis går sprintene i byer, men Freidigs variant i skogen ble godt mottatt av løperne.  Arena alle dager var på Oppdals imponerende skyteanlegg øst for byen.

Resultater for Frol-løperne finner du her.

Nikoline og Kine Sofie.

Reportasje på T-As nettutgave her.

Reportasje på Innherreds nettutgave her.

Orientering.no