Flott NM-åpning. Sølv til Yngve.

NM-uka ble innledet med langdistanse på Skrim i dag, med OL Tønsberg og Omegn som arrangør. For oss ble det en flott åpning av NM-uka. Spesielt i herreklassen var det mye å glede seg over med sølvmedalje til Yngve Skogstad,  4.plass til Jo Forseth Indgaard og 10.plass til Isak Bergset.

Med seint startnummer skapte Jo skikkelig spenning i løpet.  Yngve, med tidligere startnummer,  løp meget stabilt og var blant de 3-4 beste på de første postene. Dermed var det medaljehåp i lufta. Men da Jo passerte både 4. og 5. post i ledelse, skjønte vi at noe stort var på gang.  Rett nok fikk Olav Lundanes beste passeringstid på den 6.posten, men ikke mer enn at våre løpere fortsatt var på skuddhold.  Yngve avanserte opp til andreplass på den 11.posten.  Og denne plasseringa holdt han resten av den 15 km lange løypa.  Olav Lundanes stakk av med gullet nok en gang.  Hans 8. gull i NM langdistanse!  Og også Kongepokal i år. Jo falt midtveis i løpet ned til 5.plass, men utover i løpet hadde han 3.beste passeringstid på flere poster.  Det holdt ikke helt til mål, så bronsen gikk til Magne Dæhli.  Sølvvinner fra VM, Kasper Fosser, ble nummer 5.  Med andre ord knallbra resultater for oss.  Og Isak Bergset var ikke snauere enn at han ble nummer 10. Stian Sundsvik ble nummer 20, og Simon Jakobsson nummer 31.

Eirin Svanøe-Hafstad løp inn til en flott 8.plass blant seniordamene. Mari Kilskar Grevskott krøp en plass opp, og ble nummer 7 i D 17-18.  Kjempebra!

Vårt håp i herrer junior, Tobias Alstad, var ikke heldig i dag.  En grisebom på første post satte sitt preg på resten av løpet.  I morgen er det mellomdistansekvalifisering for seniorene.  Finalene for både senior og junior går på Tjøme lørdag.  Da er det nye sjanser.