Fantastisk NM-stafett

Frols herrer var med på å prege NM-stafetten i dag.  Ulf på første etappe satte standarden med å være med i tet hele vegen. Ved første veksling lå laget på 4.plass, bare 32 sekunder bak ledende Bækkelaget.  Yngve på andre etappe var om mulig enda kvassere.  Han løp fra alle, og ledet med 44 sekunder ned til tre lag fra NTNUI ved neste veksling.  Martin, som fortsatt er juniorløper, visste at sisteetappen ville bli knalltøff. Der var det samlet flere landslagsløpere med solid erfring, og de fikk etterhvert kontakt med Martin i skogen.  På den fjerde posten løp Martin forbi posten uten å se den.  Det førte til et minutts bom.  Dermed smatt noen lag forbi.  Men en 7.plass til slutt i NM er likevel kjempebra.  Martin fikk mye skryt for sin gjennomføring. Han fikk oppleve hvordan det er å løpe i tet i en storstafett, og samlet mye erfaring som skal komme godt med i årene framover.

Frols andrelag ble nummer 34 av de 84 lagene. Her løp Sindre Johannessen, Magnus Alstad og Isak Bergset jevnt gode løp alle tre. Både Sindre og Isak var bare rundt 5 minutter bak etappevinnerne.  Det er absolutt godkjent.  Magnus er førsteårsjunior i år, og fikk prøvd seg blant de gode seniorene. Det ble tøft, men Magnus klarte brasene.

Damelaget med Mari Støen Gussiås, Gøril Rønning Sund og Elen Katrine Skjerve Bredesen ble nummer 25 blant 60 lag.  Gøril viste litt gamle takter på sin etappe, og avanserte godt i feltet. Flott innsats av alle tre gjorde at de bare var 6 minutter fra å komme inn på premieplass.  Og dette var så morro at damene allerede har begynt å planlegge neste års NM-stafett.  Også herrene strålte etter helgas stafett.  Til neste år har de allerede bestemt at de skal knuse Freidig.

Se reportasje i iLevanger her.

Trønder-Avisa her.

Innherred her.