NM og Norgescup skiskyting

I helgen har det vært NM og Norgescup i skiskyting.

Fredag var det NM normaldistanse som sto på programmet. Mari Andrea Kilskar Grevskott startet med gul trøye da hun leder Norgescupen sammenlagt så langt. Etter 2 bom på første liggende, skjøt hun 2 fulle serier før det ble en bom igjen på siste stående skyting. Med dette og et godt langrenn gikk hun inn til en fin 9. plass på NM-distansen. For Mathea Guddingsmo ble det litt for mange bom på den ene skyting for en topplassering. Hun tok norgescuppoeng med en 27. plass.

Lørdag var det Norgescup i sprint. Denne dagen revansjerte Mathea Guddingsmo fredagens løp. Med totalt 7 treff og et veldig godt langrenn endte hun på en fin 10. plass. Etter en sessongoppkjøring med mye sykdom, og også to sykdomsavbrekk siden jul smakte denne 10. plassen ekstra godt. Også Mari Andrea leverte et godt løp denne dagen, og ble nr 12.

Søndag var det NM Mix-stafett hvor Mari og Mathea stilte på hvert sitt Nord-Trønderlag i klassen 17-19 år. På mix-stafett stiller lagene med 1 dameløper og 2 herreløpere. Alle etappene skyter en liggende og en stående serie. Det var mye og varierende vind denne dagen, noe som gjorde det utfordrende på standplass. Det var en spennende stafett hvor Mari gikk ut som nr 5 og Mathea som nr 15 etter første skyting. På 2. skyting skjøt Mathea fult hus, mens Mari måtte gå 1 strafferunde. Mathea gikk da ut som nr 6 med et kobbel av løpere like bak og Mari som nr 17. Det ble en hard sistesløyfe, men Mathea vekslet som nr 13 og Mari gikk seg opp og vekslet som nr 15.