Tobias mistet NM-medaljen.

-En meget sur 4.plass.

Slik oppsummerer Tobias Alstad dagens NM i Terrengløp i Trondheim.

– Æ vart tatt igjen 1 meter før mål!

Ja, slik kan det gå. Tobias løp meget bra i dagens NM, og lå stort sett med i teten gjennom hele løpet.  Etter tre runder lå han som nummer 3, bare 1,3 sekunder bak ledende Philip Massacand fra Gneist.  Ved forvarselet før mål i den 4 km lange løypa hadde han måttet slippe teten 15 sekunder foran seg. Men ned til fjerdeplassen skilte det sikre 6 sekunder.

-Ut av siste sving mente jeg at jeg lå 50 meter foran han som kom bak meg.  Men jeg fulgte ikke med på at han satte inn en kanonspurt. Så plutselig var han foran meg da vi passerte mållinja. Surt!!

Moralen får være at et løp ikke er over før mållinja er passert.  Trøsten får være at sesongen har vært meget bra.  Kåret til årets O-idol, kretsmester i terrengløp, og 4.plass i NM terrengløp er heller ikke dårlig.  Greit å ta med seg når en ny treningssesong snart skal starte.