YS samling i Knyken

Sist helg ble den første av årets regionale Young-Star samlinga arrangert i Knyken skisenter i Orkdal. Deltakerne fikk mange gode treningsråd og tips til det videre treningsarbeidet. Og vi har fått tilsendt en rapport fra arrangørene:

 

Regional Young Star i Midt-Norge (J/G 15-16), Knyken 16-18 Juni 2017
Da er første samling gjennomført, med totalt 18 jenter og 17 gutter påmeldt i klassene J/G 15-16 år. Det ble samtidig gjennomført skytedelen av T2-kurset, med totalt 8 deltagere.
Samlingen startet fredag kveld, med sjekk av skytestilling, og det ble kontrollert om det var nødvendig å justere skytestilling, håndstopper og/eller kolbelengde. På første halvdel av økten gikk guttene på rulleski og gjorde seg kjent i løypenettet mens jentene var på skytebanen. Etter halvgått tid byttet gruppene.
Deretter inn i Knykstuggu, hvor det var mat. Deretter var der forlegning i brakker, i hopphuset ov på scenen. Som vanlig var det TOPP forpleining ! Alltid en fornøyelse å ha samling i Knyken når en får slik forpleining i et fantastisk anlegg.
Lørdag var stående skytestilling og intervall på programmet.. Jentene hadde skyting før lunsj, mens gutten hadde intervall på rulleski. Etter lunsj var det motsatt og jentene fikk prøvd seg i bakkene. Noen hadde en (over)optimistisk start, men de fleste klarte å ta seg godt inn, og fikk en fin stigning på de siste dragene. De fleste lærte seg at det er viktig å holde igjen på de første dragene, slik at man får full effekt ut av alle dragene. På skytebanen fikk alle gode tips og arbeidsoppgaver for sommeren.
Søndag startet guttene med teknikktrening på rulleski, mens jentene begynte på skytebanen med fokus på stående skytestilling. Deretter byttet gruppene, før det hele ble avsluttet med rolig løpetur på litt over en time.
Samtidig med samlingen ble det også gjennomført del 1 (skytedelen) av T2-kurset. Kursholder Geir Ola Botnan veiledet etter beste evne vordende trenere, som forhåpentligvis har litt mer kompetanse i bagasjen.
Takket være en super gjeng ugndommer og voksne ble det en vellykket helg! Tror og håper de fleste ble inspirert til å holde aktiviteten oppe gjennom sommeren.
Takk for en hyggelig samlingshelg i Knyken og god sommer, håper alle tar turen til Molde 8-10 September.
Heidi Langen, Geir-Ola Botnan.