To nye medaljer i dag.

Våre løpere i Hovedløpet for yngre stakk av med ikke mindre enn 4 medaljer i helga.  Dette er muligens ny klubbrekord for ett og samme Hovedløp.  På dagens sprint løp Jonas Alstad inn til sølv, bare 10 sekunder bak umulige Mathias Reinertsen Leroyer fra Freidig.  Ludvig Langøygard har fart nok til å hamle opp med de fleste.  I dag avpasset han fart og o-teknikk, og dermed holdt det til bronsjemedalje i samme klasse, H 16.  Sondre Skoglund Leithe løp også godt, og kom inn som nummer 15.

Sondre ved runding arena.

Solveig Skoglund Leithe, som tok bronse på gårsdagens langdistanse, måtte finne seg i en plassering noe nedover på listene i dag. Hun ble nummer 28 i D 14. I samme klasse ble Selma Langøygard nummer 32.

Mia og Brage stemplet feil og ble dessverre disket i dag.

Livelox med løyper og veivalg her.

Liveresultater.

Reportasje i orientering.no her.

For 16-åringene var dette deres siste Hovedløp. Neste år er det junior-NM som teller. Etter tre år med Hovedløp har Jonas Alstad prestert det nesten umulige.  På samtlige seks konkurranser gjennom disse tre årene har han tatt medalje!  Det er ikke mange som har greid dette før han.  Beholdningen er fire sølv og to bronse.  Hans hardeste konkurrent gjennom mange år, Freidigløperen Mathias Reinertsen Leroyer, har “bare” fem medaljer. Rett nok er alle i gull. Også imponerende.

Ikke like bra i Bulgaria.

På dagens mellomdistanse i student-VM gikk det ikke helt veien for våre to løpere. Heller ikke for resten av landslaget for den del. En veldig uvant terrengtype ble ikke taklet godt nok.  Martin Vehus Skjerve ble nummer 22 og Tobias Alstad langt bak egne forhåpninger med plass nummer 46.  I morgen er det stafett.  Tobias løper på Norges førstelag, mens Martin er på andrelaget. Gjett om guttene tenker på revansje…