Kløvvegturen 2018 til Sofiesteinen

Kløvvegtur til Amunddauden og Sofiesteinen.

Været skremte nok mange fra å delta på årets kløvvegtur i Frolfjellet. Tross mye regn den siste tida, ble det forbausende gode forhold i terrenget søndag formiddag. Det var opphold det meste av tida. Ved selvsyn fikk deltagerne se hvor strid Heståa kan være. Oppe på Heståsvola fikk vi høre av Knut Munkeby hvordan steinen der Sofie omkom, ble kjent for slektningene hennes.

 

Bjørn Olav Nygård

(PS. Bildene er i litt hulter til bulter rekkefølge!)

9 Deltagerne var godt fornøyd etter turen. F.v.: Bjørn Olav Nygård, Knut Munkeby, Ingrun Sivertsen, Hans Moltzau og Odd Lian.

7 Som 8-åring var Knut Munkeby med faren sin hit. Da var det et trekors ved steinen. Knut fortalte historia til en av slektningene til jenta. Dermed ble det satt opp ei minneplate her i 2005.

8 Langs kløvvegen mellom Mulbustan og Heståsvollen

6 Her på toppen av Heståsvola frøs Sofie Nilsdatter Aasan fra Inndalen i hjel våren 1894. Hun ble funnet 3 måneder senere.

5 Elva var strid ovenfor Salthammersfossan.

4 Var det her ved Salthammersvadet Amund Olsen omkom i 1823 på vei til Glonkvollen? Amunddauden er et sted i Frolfjellet. I kirkeboka står det at Amund Olsen, dreng på Skånes, omkom i ei elv på fjellet på en setertur.

3 Heståa var ikke passerbar ved Salthammersvadet denne dagen.df

2 Kafferast i Mulvola.

1 Første stopp var på Mulbustan. Her står deltagerne på restene av seterhuset.