Deltok i «verdens hardeste 400-meterløp»

Even Magnus helt ferdig etter Granåsen-utfordring

Deltok i «verdens hardeste 400-meterløp».

Sist helg gikk den aller første norske utgaven av Red Bull 400 av stabelen i Granåsen i Trondheim.

Det er en skikkelig melkesyretest, der deltakerne løper fra sletta til toppen av hopptårnet i hoppbakker over hele Europa. I den norske versjonen stilte 252 deltakere fra 13 nasjoner til start, deriblant altså Even Magnus Aspli (28) fra Levanger og Frol IL.

Even Magnus Aspli visste ikke helt hva han gikk til i Granåsen. (Foto: Ole Martin Wold)

Even Magnus Aspli visste ikke helt hva han gikk til i Granåsen. Foto: Ole Martin Wold

Blytungt

Han tok seg videre fra innledningsheatet, og ble nummer 15 i A-finalen på tiden fire minutter, tolv sekuder og tre tideler.

– Leggene kjennes ut som trestokker. Jeg måtte kikke ned og se om de fortsatt var der, for jeg kjente ingenting. Jeg kjente bare at det var brent – i begge legger, sa Aspli til arrangøren etter konkurransen.

– Hvordan var det å løpe opp hoppbakken i Granåsen?

– Helt vanvittig. Jeg har aldri vært borti noe liknende. Jeg trodde vi bare skulle springe én gang, men så ble det jo to, smiler hardhausen fra Levanger.

Fornøyd med innsatsen

Han forbedret seg like godt med halvminuttet fra innledningsheatet til finalen, og ble nummer 15 der.

Det var en meget tøff 400-meter deltakerne la ut på. (Foto: Ole Martin Wold)

Det var en meget tøff 400-meter deltakerne la ut på. Foto: Ole Martin Wold

– Kanskje var det bra å løpe to ganger likevel. 15. plass er jeg veldig fornøyd med. Målet var å nå finalen, og så bare gunne på og se hvor bra det kunne bli, sier Even Magnus Aspli.

Peter Haddon (18) fra Byåsen var best opp Granåsen-bakken, på tiden 3.18,7. Blant kvinnene var Marte Lien Olsen (17), også hun fra Byåsen, raskest på tiden 4.47,8.

Det er svært bratt i unnarennet i Granåsen, så det må krabbes. (Foto: Ole Martin Wold)

Det er svært bratt i unnarennet i Granåsen, så det må krabbes. Foto: Ole Martin Wold

Hockeylaget vant stafett

Det var også stafettkonkurranser, som ble vunnet av The Mustafas (mixed-klassen), Kyllingvingene (kvinneklassen) og Nidaros Hockey (herreklassen).

Det har allerede vært avviklet fire konkurranser i Kasakhstan, Tyrkia, Japan og Russland før konkurransen i Trondheim. Videre blir det Red Bull 400 i Courchevel, Predazzo, VM-konkurranse i Titisee-Neustadt og deretter vanlige arrangement igjen i Whistler, Harrachov, Bischofshofen, Planica, Park City og Sotsji – alle velkjente vintersportsteder.