VM-håpet lever

Tobias leverte nok en god sprint i verdenscupen i dag. Men holder det til VM-billett?  I Genova i dag ble Tobias nummer 4 av de norske løperne. Til VM skal det tas ut 3-4 løpere pr distanse, og uttaket offentliggjøres 5.juni.  Tobias ligger og lukter på VM-plass nå, men kan også havne som reserve. I morgen skal det løpes stafett i Italia.  En knalletappe der kan styrke sjansen for en VM-billett.

På første TV-post i dag lå Tobias helt oppe på en 10.plass blant de 123 løperne. Akkurat da var det bare VM-klare, og dagens vinner, Kasper Harlem Fosser som var foran Tobias av de 9 norske løperne. Men på et langstrekk til den niende posten gjorde Tobias en kostbar feil. Når han også gjorde en mindre feil til post 12 også så gikk sekundene fort.  Men det var mange som sleit i den vanskelige løypa i dag!

Løperne ble overrasket fra start i dag da første del av løypa gikk rett ut i skogen. Det var det ikke mange som hadde tippet på forhånd. Etter det kom de inn i veldig vanskelige områder med trange smug, trapper og smale tuneller. Se løypa her.

Tobias sier dette om dagens utfordringer:

-Dette var veldig gøy, og skikkelig krevende. Synd at jeg gjorde feilen til niende, og løp forbi en åpning til tolvte post. Så resultatmessig er jeg ikke helt fornøyd. Nå er det veldig jevnt om plassene til VM.  Det er lov å håpe.

Kapasiteten til unggutten begynner å ligge høyt nå.  Når det perfekte løpet kommer, vil han være med å kjempe om plasseringer topp 10. I dag ble det en 29.plass. To brødre Eidsmo fra Freidig kom inn mellom Kasper Fosser og Tobias på resultatlista.

Tobias sin trener, Paul Sirum, er glad han ikke sitter i det norske UK akkurat nå.

-Her er det utrolig tett mellom de aktuelle norske løperne i år.  Jeg har to sikre på blokka, men ellers vet jeg ikke hvordan det vil gå med uttaket. Men Tobias har hatt en veldig fin debut i verdenscupen. Nå er det bare å fortsette den fine utviklinga!

Hvordan var de siste forberedelssene før verdenscupen?

-Vi har studert mange gamle kart. Det er jo strengt forbudt å bevege seg inn i konkurranseområdene mange måneder før slike løp. Da er det vanskleig å vite hvor pålitelige gamle kart er med tanke på sperringer og mindre åpninger. Vi leter etter bilder mm på internett, og samler så mange opplysninger ellers som mulig.

Se Tobias sitt løp her.

Se søndagens stafett på bl.a. svensk TV klokka 15.30.