Tøffingen Jonas berget laget.

Da sykdom og skader holdt på å ta knekken på Tio-laget vårt, ble en tøff 14-åring redningsmannen. Han har ikke vært gammel nok til å få løpe Hovedløpet enda. Men på morgenkvisten i dag la han i vei ut i de svenske skoger på ei 7 kilometer lang og tøff løype for å kjempe mot meritterte seniorer.  Jonas Alstad er ikke skvetten. Lørdag løp han Ungdomkavlen på et mikslag med Verdal OK. Og utover dagen ble det klart at nok et sykdomsforfall holdt på å knekke seniorlaget som skulle konkurrere i natt.  Da meldte Jonas seg til tjeneste. Det samme gjorde Jonas Ressem som på kort varsel måtte bytte etappe og overta Långa Natten på 15,4 kilometer  Tøft gjort av begge!

Dermed ble Jonas Alstad tildelt åttende etappe. Og mange var nok spente på om han ville finne tilbake til mål igjen.  Men, ingen fare. Jonas fullførte i fin stil, og fikk sin knalldebut i en av verdens tøffeste stafetter.  Mange år tidligere enn planlagt.  Og hans egen kommentar etter målgang var:  -Dette var gøy!

Verken mer eller mindre.   Og med Jonas sitt løp kunne Ådne Krogstad Stendahl og Yngve Skogstad fullføre stafetten på etappe 9 og 10.

Jonas er da den yngste som noen gang har løpt Tiomila for Frol.  Rekorden kan bli stående en god stund.

Selv om årets Tiomila ble preget av sykdom og skader for Frol, var det mye positivt å trekke fram etter 12,5 timers løping i Ørebro. Tobias Alstad og Martin Vehus Skjerve viste begge at de er i juniortoppen med sine etapper tidlig i stafetten.  Førsteårsjunior Magnus Alstad og 18-åringen Ådne K Stendahl kom også godt fra sine etapper som førstegangsløpere i Tio.  Yngve Skogstad dokumenterte meget solid form med sin knallsterke sisteetappe som førte laget inn til en 87.plass av 307 startende lag. Artig var det også at Vegard og Jonas Ressem sporty stilte opp for laget i Tio enda en gang. Og Stian Sundsvik vet vi er solid på en førsteetappe. Rolf Alstad skulle være lagleder, men måtte selv ut i skogen for å ta etappe 7.  Det gjorde han så bra at han må regne med å være fast i lagoppstillingen for framtida.  Med 4 blad Alstad på laget ble det etter stafetten fleipet med at det burde vurderes navnebytte til Alstad IL.

Magnus klar for sin etappe:

Jonas R veksler med Magnus:

Jonas R strålende fornøyd etter långa natten:

Som ikke skader er nok så hadde Jonas store problemer med sin lykt som slo seg av etter 5 sekunder. Da reserve lykta heller ikke fungerte presterte Jonas å løpe långa natten uten lys!!!!  Og likevel klarte han å avansere 4 plasser! Lagleder Isak kan knapt tro det han hører:

Jonas A sender ut Ådne:

Isak gjorde en strålende jobb som lageleder. Lagmøte lørdag ettermiddag: