Gode treningsdager i Portugal.

Hjemmesidas utsendte fotograf til Portugal, Lena Alstad, rapporterer om fine treningsforhold i Portugal. Og som vanlig når Frol og Freidig er på samling, så er det også i år funnet fram til et litt uvanlig bosted.

Går vi noen år tilbake i tid var det ikke uvanlig at vi var  over 30 frolinger med på de årlige påskesamlingene sør i Europa. Da med Freidig som positivt “påheng”. Nå er det Trondheimsklubben som er de store på samlinga. Men de er rause nok til å ta med noen treningsivrige frolinger på lasset.   Årets samling foregår i Aguiar da Beira i Portugal. Ikke uventet ettersom Portugal er vertskap for VM for juniorer i sommer. Og som kartet under viser, er det langt i fra trønderterreng som løperne trener i.

Frol-løperne på samlinga er Ådne Krogstad Stendahl, Magnus Alstad og Tobias Alstad. Lena er med som leder og fotograf, mens Rolf er sjåfør, og Jonas gjør sitt beste for å løpe fra de store gutta.

Årets bosted er et gammelt kloster, der maten serveres i alteret.

-Helt topp, forteller Lena.  – Her har vi det fint, og buffeten som serveres er til alles store glede. Vi har i tillegg fint sommervær med oppimot 20 grader midt på dagen. Terrenget er veldig uvant.  Fra fine åpne områder, til veldig steinete partier.  Og her nede er grønt på kartet virkelig upasserbart. Det har vi fått erfare.

-Vi trener både på dagtid og noe på natt, kan Lena rapportere.  – Tobias er fortsatt ikke hundre prosent løpbar, så han får mange økter på sykkel i stedet.  Men det går framover etter tretthetsbruddet.

For de som vil få med seg mer fra samlinga, kan Lena også fortelle at det hver dag legges ut snutter på Frol og Freidig sine sider på Instagram. Både bilder og direkteoverføringer fra treningene. Så da er det bare å følge med der.