Isak nr 10 på NM langdistanse.

Isak Bergset er godt fornøyd etter første konkurransedag i NM-uka.  I dag løp han inn til en meget godkjent 10.plass i Porsgrunn. Som for Tobias ble det også bom for Isak på de første postene.

-Jeg har for lite o-teknisk trening inne etter denne spesielle sesongen, sier Isak.   -Derfor fomlet jeg for mye i starten, og la igjen 5-6 minutter på de fire første postene.  Den fysiske formen er god, så jeg holdt distansen godt.   Det er en stor fordel for meg at løypa er lang (15 km) og tung. Det var 26 varmegrader og veldig tørt i terrenget. Jeg taklet varmen godt, og o-teknikken satt bedre og bedre utover i løypa.  Nå ser jeg virkelig fram til neste sesong.  Da skal vi ha tilbake løpere som har vært skadet i år. NM-uka går i Verdal da. Gjett om vi skal være med i toppen der!  Og i Jukola skal vi mønstre et sterkt lag.

Sindre Johannessen startet langdistansen veldig godt. På første meldepost etter 3,4 km lå han oppe på 8.plass. Etter 6,7 km hadde han avansert til sjuende. Men etter 75 minutters løping var Sindre uheldig og tråkket skikkelig over.  Nå spøker det for resten av NM-uka. Men Sindre håper i alle fall på søndagens stafett. Da skal Tobias flys inn fra Tyrkia for å løpe med klubbkameratene.

Magne Dæhli fra Halden ble Norsk mester.