God uttelling på kvaliken. 7 løpere til NM-finalen.

Det ble sjelden god uttelling for våre løpere på mellom-kvaliken i NM-uka i ettermiddag.  Sju av ni seniorer gikk videre til lørdagens finaler i Malvik.

Best kilometertid av våre var det Ulf Forseth Indgaard som hadde.  Med 6,31 på kilometeren holdt det til 10.plass i heat 3.  Carl Petter Lyngens 6,49 /km holdt til tolvte og siste kvalikplass i samme heat.

Vi hadde tre løpere i heat 2.  Det er alltid litt riski med så mange egne i samme heat.  Men alle tre løp så solid i dag at de plasserte seg som nummer 7, 8 og 9 i heatet. Isak Bergset var 3 sekunder foran Simon Jakobsson, som på sin side var 6 sekunder foran Sindre Johannessen.  Stort jevnere er det vanskelig å få det.

Eirin Svanøe-Hafstad slet i starten i dag også, men fikk opp farten skikkelig utover i løpet.  Bl.a. med et par beste strekktider.  Det holdt til en solid 5.plass i heat 1.  Line Sundsvik løp trygt og kontrollert i den teknisk vanskelige kvalifiseringa.  Det ga henne en 11.plass i heat 4.

Jonas og Vegard Ressem kom ikke til finalen, men syntes likevel kvalifiseringa hadde vært en skikkelig tøff og morsom konkurranse. Og gledet seg stort til søndagens stafett.

I tillegg til seniorenes mellom-finaler lørdag, skal juniorene også kjempe om medaljer og gode opplevelser.  For Frol stiller Tobias Alstad og Mari Kilskar Grevskott.

Eirin med solid avslutning i sin kvalifisering.

Simon var godt fornøyd med at kroppen omsider spiller på lag igjen, og for at han taklet den tekniske orienteringa på en fin måte.

Line til finalen, og dermed også klar for førstelaget i NM-stafetten.