Nytt toppløp av Tobias

Tobias Alstad har hatt ei knallhelg under JEC i Frankrike.  Under dagens stafett løp han en førsteetappe det står respekt av.

– Dette var skikkelig artig, sa han etter løpet. – Jeg gikk opp i teten og dro hele feltet etter 7-8 minutters løping.  De andre stolte tydeligvis på meg, for da jeg etter en stund dro på meg en ettminuttersbom på en post kom alle etter meg.  Bortsett fra dette gikk det veldig bra, og artig å komme inn nært teten etter etappen.

Tobias viste ingen respekt for de to norske lagene med 19-20åringer.  Han klinket til når sjansen bød seg, og kom før sine eldre konkurrenter i mål.  Med 7.plass på etappen og to gode løp fredag og lørdag, er han strålende fornøyd med oppholdet i Frankrike.  Løpene viser at han holder farten til de beste juniorene i Europa.  Og med litt mer erfaring fra ulike terrengtyper kommer også sikkerheten i o-teknikken.

På bildet jubler Tobias sammen med jevnaldrende Cornelius Bjørk som løp første etappe for Norges 4.lag.  Cornelius vekslet som nummer 4 etter første etappe, 14 sekunder foran Tobias.

Norges 2.lag vant stafetten til slutt foran Norge 1, Sveits og Sverige.  Laget til Tobias ble nummer 20.  Den norske dominansen i stafetten viser at det gror godt på juniorsida for herrer i Norge for tida.   I dameklassen kom Norge 1 på en oppløftende 3.plass.  Sveits vant foran Finland.