Ane Kjerstine klar for VM.

Til uka braker det løs i Østfold. Det er klart for tidenes VM i orientering.  Og Frol IL er representert.

Først ute av våre er Ane Kjerstine som er ansvarlig for kosthold og forpleining for den norske VM-troppen. Hun er O-forbundets ernæringsveileder og kokk. Det er et par år siden hun fant fram til Kjernes Gård som bosted for de norske løperne.  Gården er kanskje best kjent fra TV som arena for “Hver gang vi møtes”.  Og heldigvis står fortsatt gården klar til å ta i mot troppen.

-Det holdt på å gå galt, sier Ane Kjerstine. – På den siste VM-samlinga vi hadde her for noen uker siden oppdaget jeg brann i en av bygningene når jeg skulle dit for å hente mat. Skal si det ble fart på løperne når jeg kom løpende inn til dem for å få varslet brannen. Litt røyk i lungene ble det også på to av oss. Men ikke verre enn at et opphold i ambulansen gjorde sitt til at vi var ok etterpå.  Det ble begrensede skader, så alt er bygd opp igjen nå til VM.

Ane Kjerstine er på plass på VM-campen fredag morgen.  Da skal hun sjekke at alle rom for løpere og ledere er slik de skal være, og at kjøkkenet er klart for VM.

-Menyene for VM-uka er allerede klare.  Løperne må få det de liker til middag. Fredag kveld ønskes løperne velkommen med tradisjonell fredagstaco.  Så går det slag i slag gjennom VM-uka med løpernes middagsfavoritter. De får som regel det under samlinger og mesterskap. Jeg må ha fokus på å få i løperne nok mat.  Så da må det smake og friste. Vi kan ikke bare tenke sunnhet under et VM.  Det gjør de ellers i året.  Med knallharde konkurransedager må de få både Cola, sjokolade og nøtter om de ønsker det.  Frokost, lunsj og kveldsmat må også være spennende. Heldigvis er det en herlig gjeng jeg skal fore. Og for å få tida til å gå mellom konkurransene blir de også kommandert på kjøkkenet i tur og orden for å hjelpe til.  En annen ting som teller er jo det at de gode samtalene skjer på kjøkkenet.  Under et VM er det mye som kan dukke opp.  Da kan det være greit å ha en kokk å støtte seg på, sier hun med et smil.

Under VM i Latvia hadde kokken med norsk laks til løperne. Her er det Andrine Benjaminsen som har fått kjøkkentjeneste.

 

-For å fylle dødtida og unngå brakkesyka må vi også finne på noe sprøtt innimellom. Så en av mine andre oppgaver i troppen kan vi si er å være klovnen. Vi må holde “liv” i løperne, så da prøver jeg å motivere og være en humørspreder. Ellers får jeg de oppgavene som andre ikke rekker å gjøre, som å være sjåfør, fotograf, postinntaker på treninger også videre.  Det blir som regel full rulle hele døgnet.  Men artig. Jeg får jo også sett mange land jeg ellers ikke ville ha reist til når vi er på samlinger og mesterskap. Jeg stortrives.

Til slutt røper Ane Kjerstine at hun har ordnet en liten overraskelse til alle løperne til de ankommer Kjernes Gård utover fredagen. Det er bare å glede seg.  At Paul skal løpe VM, og at Yngve er førstereserve setter selvsagt en spiss på mesterskapet for kokken.

-Dette blir stort!, avslutter hun.

Ane Kjerstine med to av Norges håp under VM, Andrine Benjaminsen og Kamilla Olaussen.