Eirin nummer 3 i Latvia i dag.

Eirin Svanøe-Hafstad (Foto: Ivar Haugen, Norsk Orientering) har løpt bedre og bedre gjennom uka på VM-samlinga i Latvia.  I dag avsluttet hun med en flott ankeretappe i det Latviske sprintmesterskapet i stafett.

Selv sier hun dette om det som har skjedd den siste uka.

– På samlingsdelen med skogsorientering sleit jeg mye i starten med å takle det uvante terrenget, spesielt på hardøktene. Jeg var ikke god nok i kompassarbeidet, og terrenget var skikkelig vanskelig. På sprintdelen har det gått bedre, selv om den individuelle konkurransen ikke ble bra nok.   På stafetten i dag gikk det mye bedre, selv om jeg også der greide å gjøre en større feil ut fra den niende posten.   Alt i alt har det vært ei lærerik samling for min del, men nå er jeg rimelig sliten og trenger litt roligere dager før vi reiser til Finland og Jukola.

Deltagelsen på denne VM-samlinga kom brått på Eirin, som den siste uttatte.  To eksamener i industriell kjemi og bioteknologi som hun skulle hatt denne uka måtte utsettes til august.  Men får man først sjansen til å delta på ei VM-samling, så ofres det meste!

(Foto: Ivar Haugen, Norsk Orientering)

Eirin løp på lag med Sigrid Alexandersen og Øystein Kvaal Østerbø i dag. Eirin løp laget inn til 3.plass, bare 6 sekunder fra seieren. Det Latviske sprintmesterskapet samlet 35 lag, hvorav 4 lag fra det Norske landslaget.  Norges 2.lag med Silje Ekroll Jaren, Dag Blandkjenn og Ingeborg Eide vant stafetten.

(Foto: Ivar Haugen, Norsk Orientering)

Den norske troppen i Latvia, med bl.a. Eirin, Yngve og Ane Kjerstine.  Paul ble sendt heim tirsdag pga sykdom. (Foto: Ivar Haugen, Norsk Orientering)