Gratulerer Paul !!

Vi gratulerer Paul Sirum med bronsemedaljen på dagens mellomdistanse i NM!

Dette var et fantastisk løp, der Paul sikret seg medaljen med en forrykende avslutning av løpet.  Det ble noen lange minutter å vente for Paul etter at han hadde kommet til seg selv igjen etter innkomsten.  Den ene løperen etter den andre som startet på et senere startnummer kom for sent til å tukte Prinsen. På den femte siste posten i løypa var Paul nummer 5 i konkurransen. Men med beste strekktid av alle fram til neste post festet han grepet om medaljen.  Hadde Paul kommet 9 sekunder senere i mål ville det blitt en 6.plass.  Det sier sitt om hvor jevnt det ble. Olav Lundanes, Halden SK, vant også i dag, mens Anders Nordberg, Nydalen ble nummer 2.

Paul var selvfølgelig strålende fornøyd etter innkomsten, og sin første medalje i et senior-NM.

En liten stilstudie av utkjørt medaljevinner i oppløpet:

-Dette var et skikkelig bra løp, kunne han fortelle.  Og var bortom sekundantene mange ganger for å sjekke hvor langt det kunne holde til slutt.  Han ergret seg over å ha tapt 10 sekunder helt på slutten av løypa da han ble sittende fast i et dypt jørmehull. Dette kunne fort ha blitt avgjørende i medaljekampen.

Av våre løpere startet både Martin Vister, Yngve Skogstad og Ulf Forseth Indgaard bak Paul.  Ulf hadde startet i velkjent stil, og ledet på første post. Etter 9 poster lå han på 6.plass.  Men så kom det en skikkelig bom på den tiende posten, og da var medaljekampen over for han.  Yngve lå helt oppe på tredjeplass da han passerte den 9.posten.  Men også han gjorde bort seg på det neste strekket.

-Jeg hadde full kontroll bortover et flatt parti på strekket, passerte en kolle, og skulle bare fortsette på kurs mot posten.  Jeg hadde godfølelsen for kursen, men brukte ikke kompasset godt nok, sa han etter løpet.  Da nærmere to minutter forsvant på denne missen, var også han ute av medaljekampen.

Martin Vister og Carl Petter Lyngen var begge rimelig fornøyde med sine løp.  Mens Yngve ble nummer 12 til slutt, kom Martin inn på plassen bak.  Carl Petter ble nummer 18 og Ulf nr 24.

Mathilde Rundhaug gjorde en knall kvalifisering fredag, men fikk det ikke til å stemme under dagens finale.  En femminutters bom på første post i en NM-finale er aldri morsom. Den satte sitt preg på resten av hennes løp, og det ble en 28.plass til slutt.

Eirin Svanøe-Hafstad la også igjen sekunder rundt den første posten, men gjorde ellers mye bra også i dag.  Sluttresultatet ble en 20.plass.

I D 17-18 Elite ble Ragne Munkeby nummer 50.  Ellers hadde vi med mange løpere i B-finalene som var ute og testet terrenget foran søndagens stafetter.

Paul forteller om sin ferd gjennom skogen.

Se nettutgaven til Innherred og Trønder-Avisa.